Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Rättvikstjej nollade Westerås

Har tjejer något i svensk baseboll att göra? Svaret är ett rungande ja, i varje fall om man ser på Rättviks 16-åriga pitcher Amanda Frid.


  Foto: Philippe Longchamps I söndags gästades Rättvik av Westerås för ett dubbelmöte i division 2 norra. I den andra matchen startade Amanda Frid på pitcherkullen för hemmalaget. Det var hennes andra match för året och det blev också hennes andra seger. Under fyra innings nollade hon motståndarna med sin kraftfulla fastboll innan jämnårige Tomas Andersson avslutade matchen i den femte inningen med två strikeouts. Amanda satte sig omedelbart i respekt när hon brände några av Westerås mest erfarna slagmän och bakom henne kunde Rättvik glida fram till en 12-0-seger. De första seniormatcherna på Butcher Field i Rättvik på två år var en uppvisning av de unga talangerna. I söndagens första möte pitchade Kristoffer Sjöberg (även han 16 år) hela matchen och vann därmed sin första match för året. Offensivt var Kim Thunell bäst med två tripplar. Slutresultatet skrevs till 10-6. Med den lägsta medelåldern i division 2 och med tre segrar på fyra matcher ser framtiden ljus ut för nysatsande Rättvik. Rättvik tillbaka i seriespel igen Division 2 norra skriven av - Philippe LongchampsLänk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-05-22

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se