Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Rättvik tillbaka i seriespel igen

Rättvik har börjat vandringen tillbaka mot eliten och det är de unga, som Robin Bolmstam och Kristoffer Sjöberg, som ska göra jobbet.


  För drygt ett år sedan tvingades Rättvik avveckla seniorlaget och hoppa av elitserien på grund av spelarbrist. Nu är klubben tillbaka i seriespel, närmare bestämt i Division 2 norra.  Rättvik satsar på unga spelare och spelar i princip med samma lag i JuniorAllsvenskan som i Division 2. Några rutinerade, nya och nygamla spelare är med i seniorlaget; under helgens säsongspremiär hade Rättviks spelartrupp en medelålder på 19,8 år. Rättvik vill satsa på de unga för att bygga upp ett nytt lag från grunden. Målsättningen är att lära, ha roligt och spela många matcher i år. Om det räcker för att avancera en division får framtiden utvisa. Rättviks första match på seniornivå sedan hösten 2004 gick av stapeln i söndags då det var dubbelmöte mot Enskede i Division 2 norra. Första matchen var händelserik, efter första inningen stod det 5-1 till Rättvik som drygade ut ledningen till 14-3 efter fem innings. Rättviks unga spelare slog mycket bra och för att vara den första matchen för året så fungerade spelet tillfredsställande.   Efter några byten vände matchen och Enskede lyckades vända och vinna i extra innings med 15-14. Även den andra matchen var händelserik. Amanda Frid, 16 år, startade som pitcher för att bytas mot den mer rutinerade P.O. Kajgård. Rättvik höll hela matchen och vann med 17-7.   Rättvikstjej nollade Westerås   Division 2 norra skriven av - PG SjöbergLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-05-15

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se