Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SBSF anställer ny förbundsinstruktör

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet har anställt Tony Klarberg, Leksand, som förbundsinstruktör och ansvarig för basebollgymnasiet som startar till hösten.


- Tonys gedigna erfarenhet, både som spelare och ledare, tillsammans med hans goda internationella kontaktnät gör honom idealisk för uppgiften, säger SBSFs ordförande Mats Fransson i en kommentar. Mats Fransson fortsätter: - Vi är glada att vi fått med Tony som medarbetare i vår verksamhet. Nu har vi tre duktiga och ambitiösa medarbetare i vår organisation och det är viktigt för att få fart på förbundets verksamhet, säger Mats Fransson. Tony Klarberg kommer att arbeta på halvtid för SBSF som instruktör för basebollgymnasiet samt även de elever som går på Idrottscollege på Leksands Folkhögskola. Han tillträder tjänsten i början av augusti. - Det känns jättespännande. De indikationer vi fått internationellt på satsningen på basebollgymnasiet lovar mycket gott inför fortsättningen, säger Tony Klarberg. Tony Klarberg, 41, spelade aktivt under 15 säsonger för Leksands BSK, och var seniorlandslagsspelare 1983-1991. Efter spelarkarriären har Tony bl.a. varit headcoach för Leksand 2000-2001, ungdomsledare och sedan fem år tillbaka är han förbundskapten för juniorlandslaget baseboll tillsammans med Michael Björklund. Därutöver har Tony varit en nyckelperson i kontakterna med MLBI och då framförallt Envoycoachprogrammet. SBSFs generalsekreterare Kristian Pälviä kommenterar: - Det är viktigt att vi har rätt person på rätt plats inför den tillväxtfas vi hoppas kunna se under de kommande åren. Tony kommer att bli en nyckelperson i vår organisation, vi har arbetat tillsammans förr med bl.a. Envoycoachprogrammet, och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom kontinuerligt för att utveckla hela vår verksamhet. Anställningen finansieras i dagsläget av tre parter; SBSF, Leksands Kommun och Leksands Sparbank. kontaktperson - Mats Fransson  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad: 2006-05-10

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se