Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Truppen till Kadett-EM spikad

Nu är truppen till Kadett-EM Qualifier i Litauen spikad. Förbundskaptenen Mattias Grimstoft (mitten) har haft ett tufft jobb att ta ut truppen - vid det sista lägret var det 30 st kvalificerade spelare som slogs om de 20 platserna till turneringen.


Aldrig för har det varit så tufft att ta ut ett lag till UEM. Redan vid de första lägrena anade man att kvaliteten på spelarna var bättre än på många år och vid den sista try-outen i Skövde var det 30 st duktiga killar som verkligen kämpade för att ta en plats i laget. Mattias Grimstoft med sina coacher hade därmed en tuff uppgift på söndagen att "spika" laget men nu är truppen på 20 man klar - se bredvid. - De spelare som låg på gränsen till laget i år hade inte haft några problem att få plats i kadettlandslaget de tidigare åren, så det är en helt annan standard på årets spelare, berömmer Mattias Grimstoft. För att kunna matcha de duktiga lagen i Kadett-EM är det ytterligare förberedelser som gäller för landslaget. - Nu hoppas vi att vi kommer vara väl förbereda på UEM genom att ha två läger där landslagsledningen verkligen kan spela ihop laget och se till att laget lär känna varandra bättre. Som det ser ut i dagsläget kommer läger nummer ett vara i Stockholm, på Skarpnäck 2-4 juni, och läger nummer två någonstans i Dalarna, säger Mattias Grimstoft. Kadett-EM spelas 24-29 juli i Utena, Litauen, och Sverige siktar på att vinna gruppen och därmed ta steget upp i A-gruppen. I Ungdoms-EM kommer Sverige att kämpa mot Storbritannien, Litauen, Tyskland, Turkiet, och Vitryssland. Läs mer på Europeiska Baseboll Förbundets hemsida . skriven av - Kristian Pälviä kontaktperson - Mattias Grimstoft, Förbundskapten
Spelare
Klubb
Markus Björklund
Leksand
Rikard Blomqvist
Leksand
Sebastian Eriksson
Leksand
Lukas Ohlsson
Leksand
Niklas Sund
Leksand
Johan Klarberg
Leksand
Ludvig Syrén
Leksand
Adam Villamo
Rättvik
Felix Persson
Rättvik
Karl-Johan Thimberg
Rättvik
Marcus Follin
Skövde
Nils Eilertz
Skövde
Carl Hemeren
Skövde
Oscar Carlstedt
Stockholm
Filip Radvall
Stockholm
Erik Örbom
Stockholm
Petter Gage
Västerås
David Olds
Alby
Johan Höglund
Sundsvall
Robin Lausen
Karlskoga
Lagledning:
Mattias Grimstoft
Förb. kapten
Thomas Wallén
Assisterade FK
Christopher Wahlberg
Assisterade FK
Joakim Claesson
Pitching coach
Ola Sund
Lagledare


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-05-03

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se