Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Vinterns övergångar

Elitseriens övergångskarusell har snurrat fortare än vanligt under vintern. Många landslagsspelare har bytt klubbadress inför den kommande säsongen.


  Flera av Sveriges bästa basebollspelare byter uniform inför årets säsong och de flesta av dem svidar om till elitserienykomlingen Stockholms dräkt. Stockholm har bland annat lockat till sig Magnus Pilegård och Petter Diurlin från Sundbyberg samt Björn och Peter Johannessen, Steven Gilsdorf och Johan Tisell från svenska mästarna Leksand. Med de nyförvärven blir Stockholm definitivt en maktfaktor i årets elitserie. Förutom kännbara förluster i Pilegård och Diurlin tappar fjolårets elitseriesegrare Sundbyberg sin spelande tränare Rickard Reimer till Leksand som i sin tur inte får tillbaka Dean Lindberg som stannar i Australien i sommar. Det är däremot inte uteslutet att Dean återvänder till Sverige 2007. Skövde meddelade redan i höstas att man hoppar av elitserien och då passade landslagsmännen Michael Andersson och Joakim Claesson på att byta klubb till Sundbyberg respektive Stockholm. Oskarshamn hoppade av elitserien i förra veckan och flera av deras spelare förväntas gå till Tranås, men det ska inte uteslutas att landslagsstjärnan Tony Dermendziev hamnar i en stockholmsklubb. Göteborg åkte ur elitserien och förlorar Johan Weidolf som går till Karlskoga. Bland spelare som slutar eller varvar ner märks tre landslagspitchers: Petter Vesterlund (Leksand), Tomas Eriksson (Sundbyberg) och Kalle Knutsson (Oskarshamn). Sista datumet för övergångar är sista januari, efter det krävs dispens. Tekniska utskottets lista över godkända övergångar (pdf-fil) skriven av - Magnus Hedström

Magnus Pilegård går från Sundbyberg till moderklubben Stockholm.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-01-27

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se