Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll: Oskarshamn hoppar av elitserien

Elitserien i baseboll krymper till sex lag. Oskarshamn hoppar av på grund av spelarbrist och Basebollutskottet kommer inte att flytta upp något lag från division 1.


Det fanns förhoppningar om en fortsatt satsning i Oskarshamn men så blev inte fallet. - Vi gjorde ett försök att locka till oss duktiga spelare men de ekonomiska förutsättningarna fanns inte, säger Tomas Jacobi till tidningen Östran. Orsaken till avhoppet är först och främst spelarbrist, en spelarbrist som är så akut att Oskarshamn inte kommer att ha något lag i seriespel den här säsongen. Föreningen kommer istället att försöka bygga under ifrån med ungdoms- och juniorverksamhet. Elitserieavhoppet är vinterns andra; tidigare har Skövde meddelat att man ger upp sin plats och Basebollutskottet (BU) valde då att flytta upp Stockholm. När nu Oskarshamn lägger ner väljer BU att istället krympa elitserien till sex lag. - Nu är vår högsta prioritet att säkerställa elitseriens kvalitet. De klubbar som finns i vår elitserie måste hålla måttet vad gäller spelartrupp, ekonomi och organisation och vi ser inga klubbar i division 1 som i dagsläget motsvarar våra krav i samtliga tre kategorier, säger BU:s ordförande Ulf Steinvall. -Däremot kommer vi definitivt att utöka elitserien med minst ett lag 2007 så det finns alla chanser för seriöst satsande division 1-klubbar att gå upp. Avhoppet får endast begränsade konsekvenser för spelchemat. Istället för att spela fem matcher mot sex motståndare kommer elitserielagen att spela sex matcher mot fem motståndare. Antalet elitserieomgångar blir alltså detsamma - 30. Läs artikeln i Östran: Oskarshamn Baseboll drar sig ur elitserien skriven av - Magnus Hedström kontaktperson - Peter Malm


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-01-22

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se