Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Omstart av VästSvenska distriktsförbundet

VästSvenska Baseboll och Softboll Förbundet siktar nu på en nystart av verksamheten. Under hösten har man formerat sig, sökt och fått in bidrag för distriktsverksamheten och i januari väntar ett årsmöte där en ny styrelse skall utses. Kristian Pälviä och Per Rhodin är initiativtagare till nystarten och man ser ljust på möjligheterna.


- Även om vi hittills är få som arbetar för distriktet finns det stora möjligheter till utveckling av verksamheten ganska omgående, säger Kristian Pälviä, som tillsammans med kassören Per Rhodin har tagit initiativet till nystarten. Vid januari månads årsmöte i Kungsbacka kommer man samla de lokala klubbarna, och hoppas på bra uppslutning. - Det vore kul om alla kunde komma och komma med förslag till vad VSBSF ska prioritera. Det är sällan som klubbarna kan få en sådan möjlighet att påverka sin egen situation och få hjälp av ett lokalt distriktsförbund, konstaterar Kristian Pälviä. En hel del är redan förberett, som ram- och styrdokument, för att man skall kunna ägna sig åt idrottsliga frågor istället för administrativa frågor. - Vi har lagt tid på att organisera upp själva förbundsverksamheten så att den nya styrelsen inte behöver göra det. Allt är förberett med stadgeförslag, ramdokument, tävlingsbestämmelser och grundmaterial. Det borde göra att arbetet blir lättare för styrelsen som kan fokusera på de idrottsliga frågorna och utveckla sporterna, anser Kristian, som har haft mycket kontakter med de lokala idrottsförbunden. Bland de aktiviteter som man planerar redan till kommande år märks DM i såväl baseboll som slowpitch softboll, ungdomsläger, utbildningar, och att nå ut till flera skolor i Västergötland, Halland och Göteborg. - Att ha ett fungerande SDF kan vara en jätteresurs. Det är inte bara fråga om pengar, även om VSBSF kan få en hel del bidrag från idrottsförbunden, utan det finns även en hel del samordnande som kan komma föreningarna till nytta, avslutar Kristian. En webbsida för förbundets verksamhet där man kan läsa mer om de förslag som tagits fram för VSBSFs verksamhet säsongen 2006, har tagits fram och finns på adressen www.baseboll-softboll.se/vastsvenska/ . skriven av - Magnus Hedström

Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-12-20

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se