Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Dean ångar på i Perth

Dean Lindberg - som den gångna säsongen blev svensk medborgare, svensk landslagsman och svensk mästare med Leksand - har fått en mycket bra start på säsongen i Australien. Dean leder ligan i slagning med .514 i batting average när knappt halva serien är avverkad.


  Efter hemkomst till Australien genomgick Dean en ögonoperation och missade de inledande matcherna med klubblaget Perth. Men sen han kom tillbaka i line-upen så har han varit riktigt produktiv vid plattan och ungefär hälften av hans hits har varit för extra baser. Dean säger själv att den lovande inledningen troligen inte har så mycket med operationen att göra utan snarare det faktum att han hade ångan uppe efter finalmatcherna mot Sundbyberg och VM-spel med Sverige i september. Dean har även fått chansen på kullen i några innings med blandat resultat. Tyvärr tar det väldigt lång tid att återhämta sig från pitchingen. - Det blir nog svårt att ligga kvar på den här nivån i slagningen men jag hoppas definitivt ha ett bättre år än under förra säsongen i Australien då jag slog ungefär .280 totalt. När det gäller pitchingen så har vi bra pitchers i laget. För min del handlar det mest om att testa om armen håller och i så fall bygga upp kastandet på längre sikt, säger Dean. Perth leder ligan före förra årets mästare South Perth. 36 matcher ska spelas innan slutspelet börjar i mars. Rickard Leander dominant i sin första match på kullen I Deans lag återfinns även leksingen Rickard Leander som har fått chansen mer och mer på sistone och som även slagit sina första hits i ligan. I onsdags fick Rickard chansen på kullen för första gången i högsta ligan när Perth mötte Wembley. Rickard slängde hela matchen och svarade för en suverän insats - 3 hits, 3 walks och hela 11 strikeouts. Perth vann matchen med 6-1. Rickard bor hemma hos Dean, jobbar med honom ett par dagar i veckan och har fått tillgång till en bil för att ta sig mellan huset, stan, basebollen och stranden. Dean kommer inte att spela i Sverige under 2006 men siktar på att återvända inför 2007 års säsong, både till klubb-basebollen och till landslaget. Rickard Leander kommer dock tillbaka till våren. Om han inte helt förlorar sig i surfingen... skriven av - Johan Tisell

Dean Lindberg i aktion mot Korea i VM i september.


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-12-12

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se