Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Finalen i World Baseball Classic spelas i San Diego

Ett efter ett rätas World Baseball Classics frågetecken ut. Den japanska proffsligan ställer upp och PETCO Park i San Diego blir spelplats för finalen den 20 mars. En oklarhet återstår dock. Kommer Kuba?


När World Baseball Classic inleds den 3 mars nästa år blir det den första gången som de största stjärnorna i Major League och den japanska proffsligan möter de bästa spelarna från resten av världen. -World Baseball Classic är en historisk internationell turnering som saknar motstycke, sa MLB:s kommisionär Bud Selig när WBC presenterades under All Star-helgen i juli. 16 länder är inbjudna till World Baseball Classic, i september blev Japan det 15:e landet att tacka ja. Nu återstår att se om arrangörerna kan locka de regerande världmästarna Kuba till turneringen. Kubanerna måste beviljas ett specialvisum av det amerikanska inrikesdepartementet för att kunna delta. Dessutom oroar sig Castroregimen för omfattande spelaravhopp under WBC. MLB:s VD Bob DuPuy tror att de politiska knutarna går att lösa, han är optimistisk vad gäller Kubas medverkan i WBC. -Det kommer att bli verklighet, säger han. I sin spelform påminner World Baseball Classic om hockeyns World Cup. WBC består av fyra kvalgrupper som avgörs i Tokyo, Puerto Rico och USA. Andra rundan spelas i Puerto Rico och USA medan slutspelet avgörs enbart i USA. Finalen spelas på PETCO Park i San Diego i Kalifornien den 20 mars. Både MLB och Internationella Basebollförbundet (IBAF) står bakom World Baseball Classic och dopningstester kommer att utföras i enlighet med IBAF:s avtal med Internationella olympiska kommittén. Länder inbjudna till World Baseball Classic 2006: Australien, Dominikanska Republiken, Holland, Italien, Japan, Kanada, Kina, Kuba, Mexico, Panama, Puerto Rico, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, USA och Venezuela. Tanken är att WBC ska återkomma 2009 och sedan vart fjärde år som fotbolls-VM. Läs mer om World Baseball Classic skriven av - Magnus Hedström

Alex Rodriguez tänker delta i WBC, men det är oklart om han ska spela för USA eller Dominikanska Republiken.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-09-30

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se