Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Tisell och Johannesen i Australien

Sveriges landslagsduo Johan Tisell och Björn Johannesen tillbringar vintersäsongen i Australien och Perth. Vi har fått ett brev från duon om livet som basebollspelare utan snö och minusgrader.


Johan Tisell och Björn Johannesen (bilden) spelar för den största och just nu bästa klubben i WA. Och man verkar ha riktigt trevligt såväl på som bredvid planen: - Det är en riktigt familjär klubb och det ordnas en hel del aktiviteter utanför basebollen - vinprovning, resor o s v. Grabbarna i laget ar sköna snubbar, säger Johan Tisell som dock inte ännu fått spela på grund av övergångsstrul. - Vi har en vänsterhänt jänkare som ar stråt vassare an mig (tre år med A Pirates och ett år Independent League). Coachen i mitt lag håller på och tjafsar med förbundet här nere om vad som egentligen gäller för utländska spelare.  Tydligen ger reglerna utrymme för en hel del tolkningar, vilket gör att man tar det säkra före det osäkra och väntar på ett skriftligt beslut om att det är ok för mig att spela här nere, konstaterar Tisell. Tisell har dock fått lite innings så han kastade en match mot WA State-lag för 18-åringar (gick sex innings med en hit) vilket samtidigt gjorde att andra klubbar fått upp ögonen på honom. Så om det inte skulle bli spel för South Perth finns det andra lag som man kan spela för. Hans lagkamrat, Björn Johannesen, har haft en bra säsong totalt sett. I sin första match gick Björn 3 för 4 med en HR, sen gick det lite tyngre i ett par matcher (1 på 8) men nu har det sett bättre ut igen i nagra matcher. - I den senaste matchen mot våra värsta rivaler Perth utjämnade han matchen med sin andra HR. Matchen slutade 2-1 så det var en viktig poäng, berömmer Tisell.   Johan Tisell har dock jobbat mycket med South Perths pitchingcoach Steve Kirkham. Och han får mycket beröm av Tisell. - Han har gjort en hel del förändringar med mig bara på några veckor - ny changeup, ny slider, kortare armrörelse, anvanda mer ben och kortare stride. Har fått mer fart på bollen, men det är svårt att veta om det beror på vädret, laserpistolen, eller justeringarna, funderar Tisell. Vädret ja, det är ju en viktig faktor för att vintersäsongen skall ge något. Men det är inget fel på det enligt Johan... - Det börjar bli varmt här - över 30 grader. Har varit på stranden som hastigast en dag. Det blåste ganska mycket da. Men vilka stränder, säger Tisell. Ja, det verkar som om det inte går någon direkt nöd på killarna i Australien. Vi önskar Johan och Björn lycka till med sitt basebollspelande! skriven av - Kristian Pälviä


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-11-24

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se