Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

VM i Holland - tio månader kvar

Nedräkningen till nästa års stora mästerskap kan börja. Det är nu mindre än tio månader kvar innan Baseboll-VM avgörs i Holland. Sverige är kvalificerade dit tillsammans med Holland, Grekland, och Spanien. Men än är det lång tid kvar innan lottning - och deltagande lag - är klara till VM-turneringen.


  36:e VM-turneringen i Holland Sverige kommer att deltaga i VM2005 som avgörs i Holland med Almeere, Amsterdam, Eindhoven, Haarlem och Rotterdam som spelorter. Datumen är fastställda till 3-17 september och formatet blir liksom föregående turneringar 16 lag i två grupper. Varje grupp spelar en "round robin" med sju matcher och därefter går de fyra bästa till kvartsfinaler. De deltagande lagen är inte klara i skrivande stund - kvalen på de olika kontinenterna spelas vid olika tidpunkter och Europa var först ut med att genomföra sin kvalificeringsturnering (EM2003). Där kvalificerade sig Grekland , Spanien och Sverige sig till VM som naturligtvis även innefattar värdnationen Holland . VM-kval i Sydamerika - men hur många kommer till VM? I Barranquilla och Cartagena, Colombia, spelades det Sydamerikanska kvalet till VM, och Kuba besegrade Colombia i finalen med 4-0. Panama kom trea, före Nicaragua, Brasilien, Puerto Rico och Aruba. IBAF har inte ännu bestämt hur många nationer som skall deltaga i VM från Sydamerika, enligt www.baseball.ch . Kubansk dominans fortsätter - även i nya World Cup? Kuba, som dominerat den internationella basebollscenen de senaste decennierna, väntas fortsätta sin dominans i OS och VM - åtminstone i de officiella VM-sammanhangen. Man har vunnit de senaste åtta VM-turneringarn - senast man inte vann var 1982 i Korea då man bojkottade turneringen pga sina kommunistiska band till den nordkoreanska regimen. Major League Baseball planerar att starta en World Cup där de allra bästa proffsspelarna skall kunna deltaga. Där kommer Kuba - om de blir inbjudna - att kunna mäta sina krafter med de allra bästa spelarna i världen. Turneringsstarten har blivit senarelagd pga dispyter med Japan och Korea som vill ha mer att säga till om när det gäller arrangemanget av World Cup. Den första World Cup planeras nu starta i mars 2006. skriven av - Kristian PälviäLänk till annan webbplats.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-11-08

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se