Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SM-finalen: Delad pott i Sundbyberg

Leksand kvitterade SM-finalserien efter en rivstart i söndagens SM-final 2


. Tre poäng i den första inningen satte tonen och efter tre innings ledde man med 11-1. Till slut skrevs siffrorna till 15-5. På lördagen var det Sundbyberg som höll i taktpinnen och vann med 5-1, efter starkt defensivt spel. Leksands Steven Gilsdorf hade en hit och en RBI i SM-final 2. Foto: Thomas Claesson SM-final 2 Sundbyberg-Leksand 5-15 Den andra matchen i SM-finalserien startade en halvtimme sent på grund av dåligt väder med regn, men när spelet kom igång var planen bra. Sundbyberg var dock inte helt skärpta från start och hade dessutom oflyt - vilket gjorde att Leksand tog ledningen med 11-1 efter tre innings. Johan Tisell (8-1 i grundserien) startade bra på kullen, frånsett Rickard Reimers poänggivande dubbel i den första inningen visade Tisell bra form med fyra strikeouts på de tre första inningarna och sju strikeouts efter sex innings. Nicklas Melin (3-0) startade för Sundbyberg och fick en dålig start, efter två raka walks slog Björn Johannessen och Mats Jones två raka poänggivande slag och gav Leksand ledningen med 3-0 i den första inningen. I den andra inningen tog man fem poäng och i den tredje ytterligare tre, vilket gjorde ställningen till 11-1 efter tre innings. I den tredje inningen bytte Sundbyberg ut Melin och in kom istället Tommy Ekelund. Sundbyberg hade aldrig chans att komma tillbaka, man putsade dock siffrorna till 5-12 innan Leksand tog tre poäng i den nionde inningen på avbytande pitchern Vincent Persson, som byttes ut till förmån för Philip Gajzler. Leksands starter Tisell gick åtta innings och trots att han inte var på topp (11 hits, fem runs) kunde han notera sin tredje raka seger i årets SM-slutspel. Mats Jones pitchade den nionde inningen utan att släppa några poäng, och slog dessutom in fyra poäng i matchen - samma antal som Magnus Jönsson och Donnovan Warracker hade. Snacka om segertrio... I Sundbyberg slog Vincent Persson och Rickard Ljung bäst, 3 för 4. Läs mer om SM-slutspelet här Läs om SM-final 3 och 4 här Du hittar all statistik på HeatStats hemsida SM-final 1 Sundbyberg-Leksand 5-1 Den första SM-finalen blev en match präglad av missade möjligheter för Leksand. Sundbybergs pitcher Magnus Pilegård var inte så överlägsen som han varit under året (8-0 i elitserien) utan spred kasten ganska vilt vilket resulterade i åtta walks och en hit by pitch. Men Leksand kunde inte ta vara på de lägen som gavs utan lämnade sammanlagt 11 löpare på bas. Samtidigt ska Sundbybergs defensiv ha credit. Heat vände tre dubbelbränningar, bland annat ett matchavgörande i den nionde inningen. Med fulla baser slog Peter Johannessen en "comebacker" till Rickard Reimer som med catchern Peter Elfwings hjälp vände ett "hem-och-ett"-dubbelspel. Reimer strikade sedan ut Donnovan Warrecker och matchen var över. - Den sista inningen var symptomatisk för hela matchen, sa Sundbybergs rightfielder Per Lindgren. Offensivt var Elfwing och Oliver Gajzler bäst med 2 hits var. Pilegård hade en hit och två RBI, han har haft minst en hit i alla matcher den här säsongen. I Leksand glänste Daniel Farth med två snygga outfieldlyror. Läs mer om SM-slutspelet här Läs om SM-final 3 och 4 här Du hittar all statistik på HeatStats hemsida kontaktperson - Magnus Hedström
 
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  R
  H
  E
 Leksand
 3
 5
 3
 0
 1
 0
 0
 0
 3
  15
 15
 3
 Sundbyberg
 1
 0
 0
 1
 2
 0
 0
 1
 0
  5
 11
 3
  Pitchers
  IP
  R
  ER
  H
  W
  K
 Johan Tisell, Leksand (W, 1-0)
 8
 5
 4
 11
 2
 9
 Mats Jones, Leksand
 1
 0
 0
 0
 1
 0
 Nicklas Melin, Sundbyberg (L, 0-1)
 2+
 10
 8
 7
 5
 2
 Tommy Ekelund, Sundbyberg
 6
 2
 1
 5
 0
 2
 Vincent Persson, Sundbyberg
 0
 3
 3
 3
 2
 0
 Philip Gajzler, Sundbyberg
 1
 0
 0
 0
 0
 0

Sundbybergs första basman Rickard Reimer försöker bränna Rickard Leander Foto: Thomas Claesson
 
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  R
  H
  E
 Leksand
 0
 1
 0
 0
 0
 0
 0
 0
 0
  1
 5
 3
 Sundbyberg
 1
 0
 3
 1
 0
 0
 0
 0
 X
  5
 9
 2
  Pitchers
  IP
  R
  ER
  H
  W
  K
 Donnovan Warrecker, Leksand (L, 0-1)
 6
 5
 1
 8
 2
 1
 Rickard Leander, Leksand
 2
 0
 0
 1
 1
 3
 Magnus Pilegård, Sundbyberg (W, 1-0)
 8+
 1
 1
 4
 8
 4
 Rickard Reimer, Sundbyberg (S, 1)
 1
 0
 0
 1
 0
 1

Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2004-09-20

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se