Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Femte raka titeln för Neptunus Rotterdam

Neptunus Rotterdam tog sin femte raka Europacuptitel - men annars var årets turneringar ett styrkebesked för spansk klubblagsbaseboll, man tog hem både CEB-cupen och Cupvinnarcupen. En av segrarna var Marlins Puerto Cruz, som bl.a. slog Tranås (bilden) i CEB-cupen.


Femte raka för Door Neptunus Holländska Door Neptunus från Rotterdam tog hem sin femte raka titel i Europacupen. Man var helt överlägsna - endast tjeckiska Draci Brno var nära holländarna då man förlorade gruppspelsmatchen med 0-2 (båda poängen tagna i första inningen). I finalen besegrade man Italeri Bologna med 8-1. Europacupen - Slutställning: 1. Door Neptunus (NED) 2. Italeri Bologna (ITA) 3. Draci Brno (CZE) 4. Mr Cocker HCAW (NED) 5. Paderborn (GER) 6. T&A San Marino (SMR) ---------------------------- 7. CB Sant Boi (ESP) 8. Trnava (SVK) Balashikha Tornadoes (RUS) och Rouen Huskies (FRA) uppflyttade från B-poolen. Spansk seger i Cupvinnarcupen... Rojos de Tenerife från Kanarieöarna vann Cupvinnarcupen. I gruppspelet blev det tre raka segrar mot Regensburg, Windsor och Pioniers. Semifinalen mot Technika Brno tog slut innan den startade - efter tre inningar stod det 12-0 till Rojos och anförda av Oscar Martinez (shutout och 18 strikeouts) gick man till final mot holländska Konica Minolta Pioniers. Där glänste startern José Blanco som även han lyckades med en shutout och ledde spanjorerna till seger med 6-0. Slutställning Cupvinnarcupen: 1. Rojos de Tenerife (ESP) 2. Konica Minolta Pioniers (NED) 3. HZKR NL Tornados (NED) 4. Technika Brno (CZE) 5. Savigny Sur Orge (FRA) 6. Regensburg Legionäre (GER) ------------------------------------ 7. Windsor Bears (GBR) Brasschaat Braves (BEL) och Dinamo Bukarest (ROM) uppflyttade från B-poolen. ...liksom i CEB-cupen! Även i CEB-cupen blev det ett lag från Kanarieöarna som segrade. Marlins Puerto Cruz förfogade över det starkare materialet och trots att många lag var nära kunde de gå obesegrade genom turneringen. Värdlaget Solingen Alligators gick överraskande till final men väl där hade pitchingen tagit slut för tyskarna och man kunde inte hindra spanjorerna från att vinna med 8-1. Tranås tog hem tredjeplatsen efter en dramatisk seger över Toulouse Tigers med 8-7 i bronsmatchen. Slutställning CEB-cupen: 1. Marlins Puerto Cruz (ESP) 2. Solingen Alligators (GER) 3. Tranås (SWE) 4. Toulouse Tigers (FRA) 5. Nada Split (CRO) 6. Tempo Tegola Prag (CZE) -------------------------------- 7. Cologne Dodgers (GER) MGFSO Moskva (RUS) uppflyttade från B-poolen. skriven av - Kristian Pälviä
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-06-24

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se