Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll: Europacuplagen klara

Nu är det klart vilka lag som kommer att representera Sverige vid Europacuperna i sommar. Sundbyberg, Oskarshamn, och Tranås blir de lag som försvarar de svenska färgerna.


Bilden: Per Lindgren och hans Sundbyberg Heat representerar Sverige i Europacupen. Heat till Europacupen De regerande svenska mästarna Sundbyberg Heat vann både SM-guld och Svenska Cupen. För deras del blir det deltagande i Europacupens B-pool. Den turneringen spelas på två ställen; Rouen, Frankrike; och Blagoevgrad, Bulgarien. Med största sannolikhet kommer Sundbyberg Heat att placeras i gruppen som spelar i Frankrike. Oskarshamn möter Cupvinnare - i Österrike eller Belgien Tvåan i Svenska Cupen, Oskarshamn, representerar Sverige i Cupvinnarcupens B-pool. Den spelas i Kufstein, Österrike, eller Brasschaat, Belgien. Cupsegraren Sundbyberg valde ju att spela i Europacupen och därmed tillfrågades cuptvåan Oskarshamn om en plats i Cupvinnarcupen. Tranås accepterade plats i CEB-cupens A-pool Den svåraste platsen att besätta var platsen till CEB-cupens A-pool. Leksand, som SM-tvåa, tillfrågades först men valde att inte delta. Därför gick sedan frågan vidare till Elitserielagen i fallande ordning. Såväl Rättvik som Karlskoga tackade nej till deltagande, men Tranås, som kom sjua i Elitserien tackade ja till CEB-cupdeltagande. CEB-cupens A-pool spelas i tyska Regensburg, som ju bl.a. arrangerar German Baseball Open. Det blir med säkerhet ett förstklassigt arrangemang. Tranås deltog ju i årets Cupvinnarcup, B-pool, i Belgien och var ju väldigt nära att knipa förstaplatsen i den turneringen. Samtliga internationella turneringar - en översikt Senior-EM B-pool - spelas i Polen (Rybnik-Zory) och Tyskland (Regensburg). Junior-EM B-pool - spelas i Kroatien (Karlovac - Zagreb) och Belgien (Brasschaat) Kadett-EM - spelas i Blansko, Tjeckien. Juvenile-EM - spelas i Trnava, Slovakien. Klubblagsturneringar: SuperCupen - spelas mellan Door Door Neptunus (Rotterdam) och Minolta Pioniers (Hoofddorp). Europacupen, A-pool - spelas i San Marino. Europacupen, B-pool - spelas i Blagoevdgrad, Bulgarien, och Rouen, Frankrike. Cupvinnarcupen, A-pool - spelas i Frankrike eller Holland Cupvinnarcupen, B-pool - spelas i Kufstein, Österrike, och Brasschaat, Belgien. C.E.B. Cupen, A-pool - spelas i tyska Regensburg med Legionäre som värdar C.E.B. Cupen, B-pool - har än så länge ingen arrangör. skriven av - Kristian Pälviä kontaktperson - Ulf Steinvall


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-12-28

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se