Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inget OS för olympiska mästarna

USA tog guld i den olympiska basebollturneringen i Sydney för tre år sedan. I OS i Aten nästa år får de inte ens vara med, det har Mexico sett till. Istället får Kuba och Kanada representera den amerikanska kontinenten i Grekland 2004.


Det amerikanska OS-kvalet fungerar i stort som det europeiska som Sverige deltog i i somras; hela kontinenten tävlar om två platser. Och precis som Holland och Italien har prenumererat på Europas OS-biljetter har Amerikas platser alltid gått till USA och Kuba. Allt talade för att det skulle bli samma visa den här gången. I kvartsfinalen mötte amerikanarna Mexico, en munsbit trodde USA som redan börjat blicka mot semifinalen mot Kanada. En mexikansk seger var ungefär lika trolig som en svensk seger mot Italien... Men när Luis A. Garcia slog en solo homerun vid ställningen 1-1 i toppen av den nionde inningen var USA rejält skakat. Amerikanarna kom tillbaka och hade löpare på andra och tredje bas med en bränd i botten av inningen men mexikanarnas closer Isidro Marquez stängde dörren med en comebacker och en pop-up. Seger för Mexiko med 2-1 och inget USA i Aten-OS. En svidande förlust för amerikanarna som kanske äntligen har lärt sig att i dagens internationella baseboll räcker det inte att slänga ihop ett collegelag och tro att segrarna radar upp sig. skriven av - Magnus Hedström

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-11-09

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se