Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Cupen till Sundbyberg - Leksand vann JSM

Sundbyberg tog hem Svenska Cupen efter finalseger mot Oskarshamn med 10-3. Det var en ganska avslagen match med många defensiva misstag och en fullt värdig segrare. På samma plan avgjordes även Junior-SM, där Leksand ryckte direkt i finalen mot Oskarshamn och vann till slut med 15-0. Stockholm tog hem bronset.


I Cupfinalen startade Rickard Reimer för Sundbyberg och gick 4 innings innan Magnus Pilegård tog över och kastade de återstående fem inningarna utan att släppa en enda poäng. För Oskarshamn startade Alex Smith som fick ta förlusten för smålänningarna. Smith gick sex innings innan han blev utbytt. Magnus Pilegård tog hem priset som MVP - Mest Värdefulle Spelare. Slagningsmässigt var det jämnt skägg mellan lagen men det var det lag som gjorde de minsta antalet misstag som vann. Cupguld och en plats i Cupvinnarcupen till Sundbyberg - om Sundbyberg inte vinner SM - då går Cupvinnarcup-platsen till Oskarshamn. JSM-final mellan Oskarshamn och Leksand I JSM blev det en final mellan Oskarshamn och Leksand, detta sedan Oskarshamn vann den inledande JSM-semifinalen med 8-3 mot Sundbyberg efter imponerande pitching av Anders Helgosson. Sundbybergs Eric Mercado pitchade för Heat. Leksand besegrade Stockholm med 10-4 och tog också de en finalplats. I JSM-finalen blev det odramatiskt, då Leksands nio första slagmän tog poäng och redan efter den första inningen var matchen i princip avgjord (10-0). Till slut skrevs siffrorna till 15-0 och MVP i finalen blev Rickard Leander, som också blev vinnande pitcher. Bronsmatchen gick mellan Stockholm och Sundbyberg, och detta blev en något tätare match. Till slut stod Stockholm som segrare med 11-7 och tog därmed hem bronsmedaljerna. Lördag den 20 september JSM-semifinal Sundbyberg-Oskarshamn 3-8 JSM-semifinal Leksand-Stockholm 10-4 Cupfinal Oskarshamn-Sundbyberg 3-10 Söndag den 21 september JSM-bronsmatch: Stockholm - Sundbyberg 11-7 JSM-final: Oskarshamn - Leksand  0-15 Läs mer om Svenska Cupen samt juniorelitserien och JSM . kontaktperson - Magnus Hedström


Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-09-21

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se