Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll-EM: Fjärde plats för Sverige

Sverige kom på fjärde plats i Baseboll-EM då man förlorade bronsmatchen mot Spanien med 2-5. Trots en bra pitcherinsats av Petter Vesterlund så kunde man inte knipa bronset, främst på grund av att man släppte in fem poäng i den femte inningen. Sverige kröp närmare, men kunde bara reducera Spaniens ledning.

 

Lördag 19 juli: Bronsmatch - Fjärde plats för Sverige
Sverige kom på fjärde plats i Baseboll-EM då man förlorade bronsmatchen mot Spanien med 2-5. Trots en bra pitcherinsats av Petter Vesterlund, så kunde man inte knipa bronset, främst på grund av att man släppte in fem poäng i den femte inningen. Sverige kröp närmare, men kunde bara reducera Spaniens ledning.
Såväl Spanien som Sverige är dock klara för det stundande OS-kvalet och VM2005.

Detta EM är en av de största framgångarna för svensk baseboll någonsin. Vi har inte varit i semifinal sedan EM1993 på hemmaplan, och efter att ha varit i B-poolen 2002 så är detta en helt osannolik framgångshistoria som vi har bevittnat på plats i Holland. Stort grattis till laget med coacher som genomfört en stor turnering.

Holland slog Grekland i finalen med 2-0, Italien kom på femte plats efter 2-1 mot Tjeckien och Frankrike knep den sista OS-kvalplatsen efter 5-0 mot Ryssland

Publicerad: 2003-07-20

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se