Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Elitseriebaseboll med färre matcher

År 2003 kommer Elitserien i baseboll att spela färre matcher än tidigare. 24 matcher blir det, med de åtta lagen indelade i två "derbygrupper" med fler matcher inom gruppen än utanför gruppen.


 Dessutom införs nya pitcherbegränsningar i Elitserien, där de utländska pitcherna kastar sex eller nio innings beroende på motståndet. Krångligt? Icke, vi reder ut begreppen. Elitserielagen delas in i två grupper, exempelvis enligt nedan: Inom gruppen... ...spelar man två matcher hemma och två matcher borta. Detta ger 12 matcher. I dessa möten får utländska pitchers (icke EU/EES medborgare) pitcha 6 innings i en på förhand bestämd match av två i respektive hemma/bortamöte. Pitchern skall dessutom starta matchen och får bara pitcha i inning 1-6, vilket förhindrar att man byter "fram och tillbaka" under matchens gång. Utom gruppen... ...spelar man antingen tre hemma- eller tre bortamatcher mot respektive lag. Detta ger ytterligare 12 matcher, totalt 24 matcher. I dessa möten får utländska pitchers (icke EU/EES medborgare) pitcha match 1, precis som under 2002 års säsong. Krångligare än så var det inte. Slutspelet... ...de fyra bästa lagen går till slutspel - tabellen räknas med samtliga åtta lag. Lag fem och sex spelar inget mer när serien är slutspelad. I slutspelet får utländsk pitcher kasta match 1 (sex innings) samt match 5, där utländsk pitcher får kasta hela matchen. skriven av - Kristian Pälviä kontaktperson - Ulf Steinvall
Norra
Södra  
Skellefteå 
Tranås 
Leksand 
Oskarshamn 
Rättvik 
Karlskoga 
Sundbyberg
Alby


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-12-11

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se