Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Tredje raka guldet för Alby

Alby tog hem sitt tredje raka SM-guld i softboll genom att besegra Nälsta med 3-1 i matcher.


 Man vann med 2-1 och 10-3 i match tre respektive fyra och säkrade därmed SM-guldet. Och ett riktigt glädjekalas utbröt. Men det mesta avgjordes i den dramatiska tredje matchen som var en riktig thriller. Den tredje finalmatchen blev kanske finalseriens mest dramatiska. En riktig pitcherduell med Nälstas Nina Sarajärvi (bilden nedan) och Albys Priya Mohlén och Dara DeVencienzo i huvudrollerna. Nina Sarajärvi (bilden) pitchade briljant hela matchen och matchades mot Albys båda pitchers som bytte växelvis genom hela matchen. Det stod 1-1 efter fem innings, och i toppen av den sjunde inningen tog Alby ledningen med 2-1 genom lite schabbel i Nälstas defensiv. I botten av den sjunde inningen hade Nälsta chansen att kvittera med laddade baser och två brända. Och ett tag var det kvitterat. Nina Sarajärvi blev träffad av en pitch - men ansågs inte ha undvikit kastet och istället för kvittering fick hon fortsätta att slå med ställningen en boll och två strikes. Istället för kvittering blev det en strikeout och Alby vann matchen på det mest dramatiska sättet. Segern tog udden av Nälsta verkade det som. I den andra matchen tog Alby kommandot direkt. Man tog fyra poäng i den tredje inningen och ledde där med 5-0. Nälsta hade förtvivlat svårt att få igång sin slagning och var inte riktigt skärpta bakåt heller, vilket gjorde att Alby kunde defilera till en seger med 10-3 och därmed säkra klubbens tredje raka SM-guld i softboll. Guldlyran togs av Malin Blomster (bilden). MVP i finalserien blev Elin Blomster som var lysande på catcherpositionen. I Nälsta handlade mycket om Lisa Hammar och Nina Sarajärvi. skriven av - Kristian Pälviä  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-09-16

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se