Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

...och Sundbyberg vann JSM baseboll

Det krävdes förlängning, målfoto och en ”diving catch” av Peter Johannessen för att skilja Sundbyberg och Leksand åt när JSM-finalen avgjordes i Tranås i söndags. Sundbyberg drog det längsta strået och vann med 4-3 efter åtta inningars spel och kan därmed titulera sig svenska juniormästare i baseboll 2002.


Finalen utvecklade sig till en välspelad pitcherduell mellan Leksands Rickard Leander och Sundbybergs Eric Mercado. Eric lämnade kullen i den sjätte inningen med Sundbyberg i 2-0-ledning. Leksand kunde dock både reducera och kvittera mot avbytande pitcher Oliver Gaijzler och matchen gick till extra innings. Där återtog Sundbyberg initiativet genom att springa in två poäng och ta ledningen med 4-2. Leksand var emellertid ett långt ifrån slaget lag. Rickard Leander slog en lead-off dubbel och kunde sedemera reducera till 4-3. Med ”tying run” på andra bas och en bränd såg det ut som att Leksand skulle lyckas komma tillbaka ytterligare en gång. Det enda som stod i vägen var Sundbybergs centerfielder Peter Johannessen som räddade ledningen med en fantastisk lyra. En enkel markboll till andra bas säkrade sedan segern för Sundbyberg. Alby knep bronsmedljerna efter att ha besegrat Oskarshamn med 18-4. En stor eloge till Tranås Basebollklubb som stod för ett mycket lyckat arrangemang av JSM-helgen och finalen i Svenska Cupen. JUNIOR-SM, RESULTAT: Lördag 24 augusti: JSM Semifinal Oskarshamn - Sundbyberg  3-7 JSM Semifinal Leksand - Alby 13-3 JSM Bronsmatch: Oskarshamn - Alby 4-18 Söndag 25 augusti: JSM Final: Leksand - Sundbyberg 3-4 (8) skriven av - Kristian Pälviä  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-08-25

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se