Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Tre svenskar på läger i Prag

Det är inte varje dag man frivilligt reser till en stad som deklarerats katastrofområde och man evakuerat 50 000 medborgare. Det var i alla fall vad tre svenska basebollkillar, Henrik Johansson, Skövde, Vilhelm Sundin, Nässjö och Markus Syrén, Leksand, gjorde för att deltaga i MLBIs Adidas Elite Junior Camp som i år hölls i Prag, trots översvämningar och en till stora delar avstängd stad. Lägret hölls på Kré Altorns (fd. Sokol Praha) anläggning som rymmer två fullstora basebollplaner och fyra softboll/pojkbasebollplaner samt en egen inomhushall.


Instruktörer från MLBI var Bruce Hurst, som pitchat 15 år i Boston Red Sox och San Diego Padres, Rod Delmonico med 13 framgångsrika år som head coach för University of Tennesse, Rick Dell som varit head coach för Collage of New Jearsy i 20 år samt Pat Doyle, Alex Agostina och Pepito Centeno alla intruktörer för MLBI. De 50 deltagarna, som alla var speciellt inbjudna genom sina landsförbund, kom från hela Europa och var alla i femtonårsåldern. Med fanns även en coach från varje land Lägret pågick i fyra dagar och killarna gnuggades hårt i basebollens olika moment. Pitching, catching, infield och outfield övningar, slagträning, baserunning, offensiva och defensiva spel mm. Allt tränades och träningarna pågick hela dagarna uppdelat på ett förmiddags- och ett eftermiddagspass samt en föreläsning på kvällen. Sista dagen blev det test samt matchspel. Våra svenska killar tog för sig bra och fick mycket  beröm men visst var det nervöst när man skulle upp på kullen första gången och en legend som Bruce Hurst står bredvid och studerar en. Hur var det då med översvämningen? Jo, solsken och närmare 30 grader varmt i kombination med att anläggning och hotell låg högt gjorde att man inte märkte så mycket av den. Men de  två gånger vi passerade Moldau var det ingen rolig syn att se. Det var andra året som svenskar deltog i MLBIs Adidas Elite Junior Camp. I fjol, i Parma, deltog Eric Mercado Olofsson och Michael Andersson. skriven av - Johan Eriksson  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-08-20

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se