Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Karlskoga tog sista semifinalplatsen

Det höll på att bli riktigt dramatiskt när elitseriespelet avslutades i helgen. Tre lag kämpade om den fjärde platsen till SM-semifinalerna och det såg ett tag ut som om det skulle bli lottning om den platsen - så jämnt var det!


Inför den avslutande omgången låg Karlskoga i vinnarhålet. Men tre raka förluster mot seriesegrarna Sundbyberg gjorde att man helt plötsligt låg pyrt till. Såväl Oskarshamn som Tranås hade chans att gå ikapp Karlskoga. Oskarshamn tog en seger av tre möjliga mot Leksand men det räckte inte för att gå förbi Karlskoga, som vunnit fyra av sex inbördes möten mot Oskarshamn under säsongen. Däremot hade Tranås chans att komma upp på samma poäng som Oskarshamn och Karlskoga - och då hade det blivit riktigt dramatiskt. Nu ledde även Tranås länge mot Rättvik och det såg ut att gå till ett läge med tre lag på samma poäng. Rättvik vände dock matchen och därmed var "hotet" om lottning över. Varför lottning? De tre lagen som riskerade att hamna på samma poäng hade i de inbördes mötena samtliga 6-6, dessutom hade man vunnit var sin "sistamatch" mot varandra. Då skulle enbart lottning ha återstått för att kunna skilja lagen åt. Nu blev det aldrig så, vilket - med all respekt till Oskarshamn och Tranås - var lyckligt det. Istället får nu Oskarshamn och Tranås möta Alby respektive Skellefteå i det inledande kvalspelet för att säkra fortsatt Elitseriespel den kommande säsongen. Detta kvalspel avslutas inte förrän den 6 oktober - rekordsen avslutning för svensk baseboll? skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-08-18

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se