Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kuba i topp - Europa i botten i J-VM

Sherbrooke, Kanada står den 1-11 augusti värd for den tjugonde upplagan av Junior-VM i baseboll. Det ar en fantastisk stad med cirka 140.000 invånare, omgiven av berg, floder och skogar, berättar Peter Ström som finns på plats som Technical Commissioner.


Junior-VM i Kanada ar färdigspelad efter att Kuba finalvunnit över Taiwan. USA besegrade värdnationen i matchen om bronset. Nivån har varit mycket hög och framför allt semifinaler och finaler har bjudit på fantastisk baseboll. De flesta av spelarna är redan värvade till MLB-organisationer och det dröjer säkert inte länge förrän IBAF inser att DH och aluminiumträ inte haller på den här nivån. Tyvärr gjorde inte de europeiska lagen någon bra PR for vår kontinent. Nederländerna slutade 10:a, Italien 11:a och Spanien 12:a. Ingen av dem lyckades besegra något lag från en annan kontinent! That's all folks! Peter Strom Rapport 8 augusti -------------------- De europeiska lagen, Italien, Nederländerna och Spanien, har haft en tung inledning av turneringen. Under gruppspelet var holländarna de enda som lyckades vinna en match, då de krossade Italien med 19-7. Värdnationen överraskade och besegrade Kuba efter att i nionde inningen ha vänt 0-3 till 4-3. USA är efter gruppspelet enda obesegrade laget. I dag inleds slutspel med kvartfinaler enligt nedan. Taiwan-Korea Kuba-Australien Venezuela-Kanada USA-Panama Främsta intryck av turneringen för övrigt är att aluminiumträ inte borde tillåtas på den har nivån. Vi har haft alldeles for många matcher där båda lagen sprungit hem tvåsiffrigt och matcherna tar därfor ofta över tre timmar. Följ Junior-VM i Kanada på http://www.baseball.ch/R/F.html skriven av - Peter Ström


Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-08-12

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se