Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Landslagsinformation baseboll

Basebollutskottet informerar om läget inför den stundande landslagssäsongen, med nytt på förbundskaptensfronten och om matchutbyte med England. Bilden: Björn Johannesen uppe och slår i Tysklands-EM 2001.


Förbundskaptener Arbetet med att tillsätta förbundskaptener, och övrig landslagsledning, för såväl senior- som junior-landslaget till säsongen 2002 har pågått en längre tid och har enligt Ulf Steinvall i Basebollutskottet kommit ganska långt. Basebollutskottet räknar med att ha tillsatt landslagsledning för båda landslagen i mitten av december. Turneringar 2002 Vid det senaste styrelsemötet beslutades det att Sverige skall deltaga i såväl Senior-EM som Junior-EM baseboll 2002. Junior-EM spelas ju på hemmaplan i Leksand och Rättvik 22-28 juli 2002. I dagsläget arrangeras Senior-EM i Ungern och Grekland, men det har varit skiftande besked om Grekland kan arrangera eller inte. Det finns fortfarande en liten chans att Grekland tackar nej och då blir det Sverige och Ungern som blir arrangörer. Grekland, som i sista stund enligt besked fått assistans med sitt arbete av den Amerikanska ambassaden i Aten, skall lämna definitivt besked om sitt arrangemang innan vecka 50. Arrangerar Grekland kommer Sverige troligtvis att spela Senior-EM i Ungern. Aktuellt datum för Senior-EM är 29 juli-4 augusti. Men detta datum är än så länge mycket preliminärt. Fastställande av datum görs efter båda spelorter är klara och bör vara klart i mitten av december. Landskampsutbyte med England Ett dubbelt landslagsutbyte med England planeras under 2002. Basebollutskottet planerar också att ha matcher 17-20 maj (pingsthelgen) i England och 5-7 juli i Stockholm. På båda dessa platser är även matcher mot amerikanska lag aktuella. Dessutom arbetar utskottet för fullt med alternativ för Juniorlandslagets EM-förberedelser. Mer info kommande tid på www.baseboll-softboll.se . kontaktperson - Ulf Steinvall, BasebollutskottetLänk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-12-07

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se