Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

VM i baseboll avgörs i Taiwan

VM i baseboll avgörs för 34:e gången i Taiwan 6-18 november, med de 16 bästa länderna från fem kontinenter på plats. De europeiska inslagen är Holland, Italien, Frankrike och Ryssland.


Enda svenska deltagare är Peter Ström, som är TC, Technical Commissioner under turneringen. Och trots att han var TC även under Sydney-OS räknar han detta VM som den absoluta höjdpunkten hittills i sin TC-karriär. På bilden ser ni Tom, den svarta björnen som får stå som maskot för VM i Baseboll 2001. Peter Ström, som tidigare har varit såväl spelare som förbundsfunktionär och domare, är den TC som deltagit i de största internationella turneringarna. På meritlistan sedan tidigare står ett U-VM (USA, 1998) och OS (Sydney, 2000). Peter Ström har varit TC i CEB sedan 1991 och gjort 2-3 turneringar per år. Hur blir man TC? - TC blir man bl.a. genom att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, men det är inte bara slumpen som för en dit, säger Peter, och fortsätter: - Det gäller att skaffa sig kontakter och underhålla dem. Dessutom - och kanske viktigast av allt - är goda kunskaper om spelet och reglerna. Bakgrund som både spelare och domare och därefter forbundsarbete (inkl. TU) har varit bidragande orsaker till att jag kommit så här långt. Språkkunskaper är heller aldrig fel - oavsett vad tusentals gymnasieungdomar i Sverige tycks tro dessa dagar!!! Vad har du för förväntningar på detta VM? - Att få se RIKTIGT BRA baseboll. Den har gången ska lagen vara t o m bättre an i Sydney förra året! Att få träffa basebollgräddan från olika lander, knyta fler kontakter och diskutera basebollregler med domare och TC. Att se sig om i världen kommer liksom som en bonus. Finns det inga nackdelar med att tillägna sig så mycket åt TC-arbetet? - Enda nackdelen ar att allt detta ar ideellt och lite svart (omojligt) att ta ut semesterdagar som larare. Manga tycker att vi har nog med ledighet pa somrarna! Det kanske ar sant.. VM I TAIWAN: Lagen har delats in i två grupper enligt följande: Turneringen kan ni följa på två websidor, antingen genom IBAF:s hemsida eller den officiella VM-hemsidan .  kontaktperson - Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
  Grupp A
 Grupp B
 Taiwan
 Australien 
 Domikanska Republiken
 Kanada
 Frankrike
 Kuba
 Italien
 Japan
 Korea
 Nederländerna (Holland)
 Nicaragua
 Panama
 Sydafrika
 Filippinerna
 USA
 Ryssland


Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-11-06

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se