Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

8,8 miljoner kronor till ungdomsidrotten genom Städa Sverige 2023

Nästan 8,8 miljoner kronor! Det fick de föreningar och lag som städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2023 dela på. Det är nytt rekord! 26 119 idrottsungdomar och ledare var med och plockade skräp under året i 212 kommuner, också det nytt rekord. Nu siktar vi ännu högre 2024. Vill ni vara med?

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet är stolt medlem i Städa Sverige – idrottens miljöorganisation, en organisation som jobbar för en skräpfritt Sverige och glada idrottsungdomar.

Skräp som slängs och hamnar där det inte hör hemma är ett stort miljöproblem och ett hot mot både djur och natur. Idrottsungdomar kan genom att medverka i Städa Sveriges projekt göra en insats mot det miljöförstörande skräpet, samtidigt som man tjänar pengar till sin förening eller sitt lag.

2023 var rekordmånga 26 119 deltagare, fördelat på 1 174 städuppdrag, med i Städa Sveriges miljöprojekt. Tillsammans fyllde man över 21 000 stora gula säckar med skräp och verksamheten gav nästan 8,8 miljoner kronor till de deltagande föreningarna och lagen att dela på.

Vill er förening/lag/trupp vara med 2024?
Vill ni ha chans att vara med och Städa Sverige 2024 och därigenom få ett ekonomiskt tillskott till att uppfylla era drömmar? Gå in redan i dag och anmäl ert intresse på Städa Sveriges hemsida: www.stadasverige.se/intresseanmalan/ Länk till annan webbplats..

Mer information
Läs mer om Städa Sverige – idrottens miljöorganisation på www.stadasverige.se Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2024-01-26

Senast uppdaterad: 2024-01-26

Författare: Ninnie Lystad

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se