Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll, Softboll och Lacrosse valda som OS-sporter till OS i LA 2028

Stockholm, 2023-10-16

Under den 141a IOC-sessionen i Mumbai den 15-17 oktober har de internationella olympiska kommittén valt in baseboll, softboll och lacrosse som officiella OS-sporter till de Olympiska Spelen i Los Angeles 2028. Detta är en historisk milstolpe för dessa idrotter och kommer att ge dem global exponering på en av världens största idrottsarenor.

Lars Sundin, ordförande för Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet, uttrycker sin glädje över beslutet: "Det är en fantastisk nyhet att baseboll, softboll och lacrosse har blivit valda som OS-sporter till Los Angeles 2028. Detta erkännande kommer att ta våra idrotter till en helt ny nivå och ge våra svenska atleter en unik möjlighet att delta i OS."

För Sverige kommer det vara en utmaning att kvalificera sig för att delta i OS, men det här valet är ändå en viktig framgång för baseboll, softboll och lacrosse-samhället i Sverige. Det ger dem en ökad motivation att fortsätta utveckla och främja dessa idrotter i landet.

Läs mer här:

Klart med fem nya idrotter i LA 2028 - Sveriges Olympiska Kommitté (sok.se) Länk till annan webbplats.

LA 2028 Summer Olympics - Summer Olympic Games in the USA Länk till annan webbplats.

 

 

Publicerad: 2023-10-16

Senast uppdaterad: 2023-10-16

Författare: Ninnie Lystad

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se