Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Svenska mästare korades i softboll och baseboll i en spännande helg

Falun Ravens utropas till svenska mästare i softboll med en imponerande prestation i SM-finalerna. I en kamp om titeln som spelades i bäst av tre matcher besegrade Ravens Söder Softboll och kunde därmed lyfta trofén som bevis på deras överlägsenhet.

På herrsidan blev det Rättvik Butchers som stod som segrare och tog hem mästartiteln i baseboll. Butchers visade upp enastående spel och besegrade starka motståndare från Stockholm Monarchs för att ta hem det ärofyllda priset.

Semifinalerna, som hölls över tre matcher helgen innan, var en utmaning för lagen och bjöd på intensiva och spännande matcher. I softbollens semifinaler ställdes Falun Ravens mot Karlskoga Bats och Söder Softboll mot Enköping Softboll. Falun Ravens visade sin dominans genom att vinna båda sina semifinalmatcher med överlägsna resultat, 7-1 och 13-3. Söder Softboll kämpade hårt mot Enköping Softboll men slutade som segrare efter att ha vunnit två av tre matcher, med resultatet 1-4, 11-5 och 4-3.

I basebollens semifinaler möttes Rättvik Butchers och Sundbyberg Heat samt Stockholm Monarchs och Karlskoga Bats. Rättvik Butchers visade sin starka form och avancerade till final efter att ha vunnit två av tre matcher mot Sundbyberg Heat, med resultatet 6-3, 5-17 och 6-5. Stockholm Monarchs säkrade sin plats i finalen genom att besegra Karlskoga Bats i första mötet med 5-4 och i det andra mötet med 9-5.

Bronsmedaljer i softboll gick till Enköping Softboll, som spelade en fantastisk match igår och besegrade Karlskoga Softboll med ett överväldigande resultat, 20-0.

I finalmatcherna i softboll visade Falun Ravens sin styrka och besegrade Söder Softboll i båda matcherna. Först vann de med en övertygande 11-0 och senare med 8-3. Det var en imponerande prestation av Ravens som med detta försvarade sin titel som svenska mästare i softboll.

På basbollsfronten mötte Rättvik Butchers och Stockholm Monarchs varandra i en spännande serie av finalmatcher. Rättvik Butchers visade sin dominans genom att vinna de första två matcherna med 11-0 och 8-4. I den tredje matchen övertygade Rättvik Butchers med en överlägsen insats och segrade med 11-1, vilket säkrade deras placering som svenska mästare i baseboll.

Det har varit en fantastisk helg för alla softboll- och basebollfans där ute. Mästerskapsturneringarna visade på imponerande spel och hängivenhet från alla deltagande lag. Vi gratulerar Falun Ravens och Rättvik Butchers till deras framstående prestationer och ser fram emot att se deras spel även i framtiden.

Publicerad: 2023-09-10

Senast uppdaterad: 2023-09-10

Författare: Sanna Hermansson

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se