Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Intervju med förbundskaptenen i baseboll Rickard Reimer

Förbundskapten Rickard Reimer ger här svar på ett antal frågor kring Prague Baseball Week och uppladdningen inför EM i Italien i September.

Kan du ge en beskrivning av Landslagsåret 2021?

Rickard: De planerade träffarna under vinter och vår blev som väntat inställda , vi har kommunicerat digitalt innan vi kunde träffas för att träna och spelade internmatcher under sista helgen i maj.

Nu är vi på väg hem från Prague Baseball Week. Spelarna återvänder till sina klubbar och spelar seriematcher fram till vi samlas för en teambuilding/träning/match resa till Helsingfors för att möta Finland i en årligen återkommande ”Finnkamp” länderna emellan. Därefter förhoppningsvis en match mot seriens alla importer, och sen bär det av till Italien!

Hur ser du på Prague Baseball Week?

PBW har varit en bra uppladdning samt möjlighet för spelare att visa upp sig, ömsom vin ömsom vatten men det är förståeligt då vår serie just startat, Jag vill ta tillfället att berömma och tacka spelarna som har självfinansierat resan till Prag.

När blir truppen för EM klar?

Nu i dagarna kommer de spelare som jag anser ska vara med i EM truppen att få ett meddelande av mig, sen kan det ta lite längre till för några då jag gärna ser dom under seriespelet också.

Vilken målsättning har Sverige under EM?

Att bli sämst tvåa i vår grupp och ta sig vidare till slutspelet, jag anser att ett rimligt mål är att vi kommer topp 8.

Hur ser du på den svenska truppens kvalitet/nivå?

När vi spelar som bäst är vi ett topp 5 lag men vi måste lära oss att varje inning varje pitch varje extra base är superviktig i ett EM, vi har inte råd att ha en dipp under matchen, så det gäller att alla presterar på sin toppnivå.

Hur kan vi höja nivån på svensk baseboll?

Det vore toppen om våra klubbar kunde höja nivån så nivån på vår serie blir bättre, tror vi behöver börja tänka på kvalitet och kanske inte så mycket på kvantitet. Exempelvis hellre spel flera gånger i veckan än doubleheaders.

Vi återkommer med information kring föreberedelserna inför EM, Finnkampen samt presentation av trupp och coachingstaff.

Publicerad: 2021-06-29

Senast uppdaterad: 2021-06-29

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se