Gå till innehåll
Mellersta Baseboll och Softboll Förbundet
Mellersta Baseboll och Softboll Förbundet

Publicerad: 2023-05-10

Senast uppdaterad: 2023-05-15

Deltagande lag

  • Örebro Eages Softboll
  • Karlskoga Bats Baseboll och Softboll: 2 matcher
  • Nyköping Knights Baseboll
  • Enköpings Base- och Softboll: 2 matcher
  • Karlstad Loggers

Samandrag

18:e Juni
Karlskoga

20:e Augusti
Enköping

Centerfield League 2023

Vad är Centerfield League?

Centerfield League är en lokal U12-serie för softboll och baseboll i Mellersta distriktet som är öppen för alla distriktets klubbar. Syftet är att öka antalet spelade matcher för distriktets ungdomslag och stimulera till lärande och att knyta kontakter bland våra yngre spelare.

Det bästa av allt är att ingen vinnare kommer att utses i serien, utan det är själva deltagandet som räknas. För varje klubb som registrerar minst sex spelade matcher i serien, kommer klubben att erhålla 600 kr från distriktet och registreras minst 10 spelade matcher får klubben 1000 kr som ska användas till ungdomsverksamheten. Detta är ett fantastiskt sätt att stötta klubbarnas ungdomsverksamhet och ge våra unga spelare en bättre start på sin softboll/basebollkarriär.

Serien pågår mellan maj och augusti, och klubbarna kommer själva överens om när det passar dem bäst att mötas. Alla matcher som spelas i distriktet räknas in i seriespelet, och klubbar får till och med låna spelare från varandra för att säkerställa att tillräckligt många matcher spelas. Det enda kravet för att en match ska räknas in i serien för en klubb är att man spelar under klubbens namn och att det finns spelare från klubben i laget.

Klubbarna har också friheten att själva komma överens om avsteg från nationella regler och åldersnivåer om detta gynnar lärande och utveckling. Detta gör att serien blir mer flexibel och anpassningsbar efter klubbarnas behov.

Anmäl ditt lag till U12-serien i Mellersta distriktet idag och få chansen att delta i en spännande och lärorik baseboll/softbollsupplevelse. Låt oss tillsammans stärka våra ungdomslag och ge dem en plattform att växa på!

Anmälan sker när som helst under säsongen till mellersta@baseboll-softboll.se

En bild