Gå till innehåll
Softboll
Softboll

Första svenska softbollaget i Little League!

Idag åker ett svenskt softbollag i kategorin "senior" (tjejer födda mellan 2011-2007) till Tjeckien för att delta i Little League! Laget, som representerar Svenska Baseboll & Softbollförbundet, har en bred representation med tjejer från många av klubbarna runt om i landet.


En del av en långsiktig strategi
Vårt deltagande i Little League är en del av förbundets långsiktiga strategi för att bredda basen inom softbollen och ge fler tjejer möjlighet att uppleva glädjen och det roliga med internationella turneringar. Genom Little League får fler än bara de spelare som är uttagna till landslag en chans att utvecklas och tävla på en internationell nivå.

Delvis självfinansierat
Deltagandet i Little League är delvis självfinansierat av spelarna och delvis subventionerat av förbundet. Vi är tacksamma för det stöd vi har fått från våra samarbetspartners och från våra medlemmar.

Erfarna och unga ledare
Tillsammans med den mycket erfarna ledaren Daniel Lindkvist åker inte mindre än tre unga tjejer med som coacher under turneringen. Detta är ett led i förbundets satsning på att lyfta fram unga ledare och ge dem möjlighet att utvecklas och få erfarenhet. Ledarna som deltar är Sofia Eriksson, Emila Tornemo och Alice Söderström.

Utmanande matcher väntar
Turneringen spelas i Ostrava, Tjeckien, mellan den 10 och 14 juli. Lagen kommer att spela minst 7 matcher och möta lag från de tre toppnationerna i Europa: Italien, Nederländerna och Tjeckien. Motståndet blir tufft, men fokus för det svenska laget ligger på utveckling, att bygga erfarenhet och att ha roligt tillsammans.

Följ oss på sociala medier!
Vi kommer att följa lagets resa under turneringen på våra sociala medier. Följ oss på Facebook och Instagram för att få uppdateringar och heja på laget!

Om Little League
Little League är en internationell organisation som arrangerar baseboll- och softballturneringar för barn och ungdomar. Organisationen grundades 1923 och har sitt huvudkontor i Williamsport, Pennsylvania, USA. Little League World Series är den mest kända turneringen som arrangeras av organisationen. Den spelas varje år i augusti i Williamsport och samlar de bästa lagen från hela världen.

Little League har som mål att ge barn och ungdomar möjlighet att lära sig spela baseball och softball i en positiv och trygg miljö. Organisationen lägger stor vikt vid sportsmanship och fair play.

Du kan hitta mer information om Little League på organisationens webbplats: https://www.littleleague.org/ Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-07-08

Senast uppdaterad: 2024-07-08

Författare: Sanna Hermansson

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund