Gå till innehåll
Softboll
Softboll

Baltic Open 2023 Dam - En spännande softbollturnering för damer i Stockholm

Den 27-28 maj äger den efterlängtade softbollturneringen Baltic Open 2023 rum på Skarpnäck i Stockholm. Turneringen kommer att bestå av tre lag, Sveriges juniorer, Sveriges seniorer och ett mixed lag från Norge och Danmark. Alla lagen kommer att mötas två gånger och turneringen avslutas med en final på söndag.

 

Baltic Open är en viktig turnering för Sveriges juniorer som förbereder sig inför U18 EM i Tjeckien senare i sommar. Sverige hamnade i grupp B tillsammans med Italien, Ukraina, Danmark och Slovakien. Turneringen ger Sveriges juniorer en möjlighet att förbereda sig och förbättra sina färdigheter inför U18 EM.

Sveriges seniorer och det mixad laget från Norge och Danmark kommer att ge tuff konkurrens till juniorerna och göra turneringen ännu mer spännande. Softboll är en fantastisk sport som kräver både teknik och taktik. Alla lagen kommer att visa upp sin skicklighet och kämpa för att vinna turneringen.

Baltic Open 2023 är ett utmärkt tillfälle för softbollfans att uppleva en spännande turnering. Det är också en möjlighet att stödja Sveriges juniorer i deras uppladdning inför U18 EM. Kom och upplev spänningen på Skarpnäck den 27-28 maj!

För de som är intresserade av U18 EM kan man läsa mer på WBSC Europes hemsida. Turneringen kommer att ha ett rekordhögt deltagarantal på 21 lag, inklusive Sverige. Länder som Italien, Ukraina, Danmark och Slovakien kommer också att delta i samma grupp som Sverige. Turneringen är en kvalificeringsturnering för nästa WBSC U-18 Women's Softball World Cup.

Även i år kommer damerna och herrarna att spela på skilda platser, och nytt för i år är även att man kommer att spela på olika helger. Herrarnas turnering går av stapeln den 3-4 juni i Alby.

Baltic Open 2023 dam är en del i Sveriges uppladdning inför U18 EM och en möjlighet för fans att uppleva en spännande turnering. Vi ser fram emot att se Sveriges juniorer, Sveriges seniorer och det mixade laget från Norge och Danmark kämpa om segern på Skarpnäck!

Publicerad: 2023-05-17

Senast uppdaterad: 2023-05-17

Författare: Sanna Hermansson

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund