Gå till innehåll
Lacrosse
Lacrosse

Kom igång

BÖRJA SPELA LACROSSE


Lacrosse är en fantastiskt rolig, snabb och tuff sport som ständigt söker nya spelare. Sporten är fortfarande relativt liten i Sverige och bjuder därför till en bra gemenskap och en möjlighet att spela på hög nivå internationellt.

På en lacrosseplan behövs många olika sorters spelare; stabila backar, tekniska attackspelare, snabba mittfältare. Sporten passar därför många och bland våra duktiga spelare finns före detta hockeyspelare, fotbollsspelare, handbollsspelare, innebandyspelare, längdåkare, gymnaster, etc.

I dagsläget finns det 5 damlag och 10 herrlag i Sverige. Under fliken Lacrosse i Sverige > Klubbar Länk till annan webbplats. ser du i vilka städer dessa lag finns. Tveka inte att kontakta laget i din stad för att prova på lacrosse! Det spelar ingen roll om du kommer ensam eller med kompisar, du är alltid välkommen!

Finns det inget lag i din stad? Med representanter från Svenska Lacrosseförbundet kan du få hjälp att starta ett alldeles eget lag! Se mer under fliken Starta ett lacrosselag

En bild

Publicerad: 2022-11-28

Senast uppdaterad: 2023-01-18

Sponsorer

SVENSKA LACROSSE FÖRBUNDET

Sverige Lacrosse arbetar långsiktigt på att bli medlem i det svenska riksidrottsförbundet och det internationella lacrosseförbundet FIL arbetar fokuserat för att bli en Olympisk idrott 2024. Sedan 2012 är Lacrosse en sport inom Sport Accord och en möjlig idrott under World Games 2017.

FÖLJ VÅRT NYHETSBREV

Följ vårt nyhetsbrev för att få reda på allt som händer i Lacrosse Sverige!

Logotype text