Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

TK informerar om ev. tiebreaker i Elitserien

Denna säsong kan det i Elitserien uppstå en situation där de tre översta lagen hamnar på samma poäng. Det händer om Sölvesborg vinner 3 av de 4 matcher som återstår mellan dem och Stockholm.

Om detta händer hamnar Leksand, Stockholm och Sölvesborg

allihopa på 28 poäng och för att veta vilka som ska mötas i semifinalerna behöver vi skilja dem åt med hjälp av TB §2.06. Inbördes möten kommer som prioritet 2 efter poäng i uträkningsmodellen. Är det tre lag som ska skiljas åt så får man ta de matcher som spelats mellan dessa tre lag och jämföra de 8 inbördes mötena som varje lag har. I detta fall skulle det bli 5-3 för Sölvesborg som slutar etta, 4-4 för Stockholm som blir tvåa och 3-5 för Leksand som blir trea. Det är endast om de tre lagen skulle ha 4-4 i inbördes möten allihopa OCH lika många poäng som man behöver gå ned till prioritet 3 som är segraren i den senaste matchen. Och det kan alltså inte hända i år.

Publicerad: 2015-08-19

Senast uppdaterad: 2015-08-19

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se