Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

MLB i Europa 2014?

Det verkar mer och mer som att det inte handlar om - utan när - Major League Baseball spelar sina första säsongsmatcher i Europa. I dagarna klev holländska Hoofddorp, upp och presenterade sina ambitioner att arrangera en matchserie i Holland sommaren 2014.

Hoofddorp Pioniers kommer att få en ny anläggning för sin verksamhet i ett område som kallas Park21 eftersom deras nuvarande mark behövs för bostadsändamål. På Park21 har man planerat för en anläggning med en högklassig basebollplan samt fyra ungdoms- och träningsplaner.


I en presskonferens på måndagkvällen med representanter från såväl Amsterdams stad som Hoofddorp presenterade man planer på att arrangera Major League-matcher på arenan, som i så fall tillfälldigt skulle expanderas till 30.000 sittplatser.

Den lokala organisationen, som har stöd från såväl det holländska förbundet, idrottsministern i landet, som den holländska olympiska kommittén, kommer att presentera sitt anbud till Major League Baseball i juli under All Star Break i Phoenix, Arizona. I första hand siktar man på en trematchersserie.

 

MLB hade enligt artikel på mister-baseball.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. redan tidigare erbjudit matcher i Holland till 2012, då det holländska förbundet fyller 100 år - men det föll på att man inte kunde ordna till en arena med möjlighet att ta så mycket publik tills dess.

De främsta arenorna i Holland, Pim Mulier i Haarlem, Familiestadion i Rotterdam, och Ookmer i Amsterdam, skulle inte med nuvarande konstruktioner kunna erbjuda så många publikplatser som krävs för att arrangera Major League-matcher.

 

MLB:s Clive Russell var också på plats vid presskonferensen och han sa följande om planerna för att spela Major League-matcher i Europa:

- MLB vill spela matcher i Europa och Holland har just nu "pole position" så vitt vi kan se det. Men det finns även andra länder som är intresserade, såväl Tyskland som Italien, enligt Clive Russell.

Publicerad: 2011-03-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se