Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nominera till Fair Play priset - vinn 50.000 kr

Fusk och fula tricks är tyvärr vanliga inom idrotten. Men rent spel är vanligare. Har du tips om de goda exemplen? Vinn Fair play-priset och 50.000 kronor till din klubb.

Ofta sticker fusk och avarter ut mer än de goda exemplen inom idrotten. Riksidrottsförbundets och Svenska Sportjournalistförbundets (SSF) Fair play-pris vill ändra på det och lyfta fram de goda insatserna.

Priset kan vinnas av en enskild spelare, ett lag - även landslag, en klubb eller en grupp knuten till en klubb.

Fair play-priset delas ut på Idrottsgalan i Stockholm i januari. Till priset hör ett stipendium på 50.000 kronor som går till insatser för rent spel i det förbund eller den klubb som nominerat vinnaren, eller där klubb eller förbund visat prov på genomtänkta åtgärder.

 

Nominera din kandidat senast den 30 november!

 

Motiveringen kan vara:

  • en fin insats i en tävling, där idrottsmannen satt idrottens idé före sitt eget resultat.
  • ettföredömligt uppträdande under många år i toppidrotten, där idrottsutövaren, laget, klubben har varit i fokus och framträtt som ett föredöme för andra.
  • Priset kan också delas ut för att premiera långsiktiga och genomtänkta program som premierar och stimulerar rent spel.

Till priset hör också ett stipendium på 50 000 kronor som går till insatser för rent spel i det förbund eller den klubb som nominerat vinnaren eller där klubb eller förbund visat prov på genomtänkta åtgärder. I huvudsak premieras tre kategorier av rent spel:

  • Att idrottsutövare, laget eller lagledaren, offrar sin seger eller sitt sportsliga resultat i en handling som visar prov på föredömlig sportmanna-anda.
  • Att en person under hans/hennes idrottskarriär alltid på ett extraordinärt sätt utmärker sig för en känsla av rent spel, lojalitet, respekt för motståndare och domare, skrivna/eller oskrivna regler.
  • Att en person eller organisation utför aktiviteter för att understödja rent spel och som sportsmanna-anda. Aktiviteterna kan vara lokala eller nationella kampanjer, utbildning och föreläsningar, artiklar eller uttalanden i massmedia.

Stipendiet på 50.000 kr ska användas till aktiviteter som främjar rent spel bland ungdomar inom utsedd vinnares förbund och/eller förening. Aktiviteterna ska i efterhand kortfattat redovisas till RF.

Kandidater till Fair Play-priset kan lämnas av berört specialidrottsförbund (SF) eller distriktsidrottsförbund (DF), specialidistriktsidrottsförbund (SDF), idrottsförening eller dess medlemmar samt sportjournalister.

 

För mer information och ansökningsblankett - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerad: 2010-11-17

Senast uppdaterad: 2010-11-19

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se