Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Christian Staehely spelar vidare i Kanada

Christian Staehely fick inte förnyat förtroende i Seattle Mariners organisation. Men basebollkarriären fortsätter och siktet är inställt på EM i Tyskland i sommar.

Svensk-amerikanske pitchern Christian Staehely har tillbringat de två senaste säsongerna i Seattle Mariners single-A-klubb Everett AquaSox. Inför årets säsong valde dock AquaSox att släppa Christian som istället skrivit kontrakt med Edmonton Capitals i den fristående ligan Golden Baseball League.
- Det är en konkurrenskraftig liga med lag i västra USA, Kanada och Mexiko och med många spelare som har ett förflutet i Minor Leagues, säger förbundets landslagsansvarige Ulf Steinvall som ser Christian som en tänkbar förstärkning till den svenska EM-truppen.
- Christian har skrivit på som startande pitcher. Han är väldigt intresserad av landslagsspel och han har träffat förbundskapten Dennis Cook och diskuterat ett eventuellt EM-deltagande.

Säsongen i Golden Baseball League drar igång om en månad och Christian ansluter till Capitals under en sen försäsongsträning i Arizona. Då kommer han att ta upp möjligheten att spela för landslaget i sommar med lagledningen.

Christian är inte ensam i Capitals om att ha Sverige-anknytning. Lagets pitching coach heter Mark Randall, han tog SM-guld med Skellefteå 1994 och spelade i Alby säsongen efter. Det var Ulf, på den tiden sportchef i Skellefteå, som värvade Randall till klubben.
- Han kom till Skellefteå direkt från Clearwaters (Philadelphia Phillies single-A) spring training och var otroligt dominant. Han släppte inte en enda poäng på 38 innings.

EM spelas i Tyskland 23 juli-1 augusti.

Edmonton Capitals hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad: 2010-05-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se