Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Spännande i MLB

Med en och en halv månad kvar av Major League Baseball ser det ut som om det kommer att bli en rysaravslutning på de olika divisionerna. Det är bara i två av sex divisioner som något lag har ryckt åt sig en ledning på mer än fyra matcher - men där har även tvåorna chans på att ta sig till slutspel.


Major League Baseball spelar 162 matcher per säsong och är uppdelad i American League och National League. Varje liga har tre divisioner, East, Central och West. Segraren i varje division går till slutspel; dessutom går den bästa tvåan i varje liga vidare till slutspel på ett s.k. "Wild Card". Totalt åtta lag till slutspel således! Hur ser det ut just nu? I American League East kämpar New York Yankees och Boston Red Sox om att ta hem titeln. Laget som kommer tvåa kommer att få kämpa om Wild Card-platsen med tvåan i West Division. Toronto Blue Jays och Baltimore Orioles är avhängda, liksom Tampa Bay Devil Rays. American League Central har ett överraskningslag i topp i skrivande stund, Kansas City Royals. Frågan är om de hänger i hela säsongen, eller om Chicago White Sox kommer förbi. Även fjolårets succélag Minnesota Twins har chans på en slutspelsplats. Däremot är såväl Cleveland Indians som Detroit Tigers avhängda. I American League West utkämpas en strid mellan Seattle Mariners och Oakland Athletics om förstaplatsen. Fjolårets succélag Anaheim Angels är avhängda, liksom Texas Rangers som återigen är en besvikelse - trots  Universums dyraste spelare Alex Rodriguez, som tjänar närmare 250 miljoner kronor per år. Mitt tips i American League: New York Yankees, Chicago White Sox, och Oakland Athletics till slutspel. Boston Red Sox tar Wild Card. Över till National League East, där Atlanta Braves leder med över 10 matcher. Men bakom finns unga, lovande och välspelande Florida Marlins som just nu har kommando över Wild Card-platsen i National League. Storsatsande Philadelphia Phillies skuggar, därefter finns Montréal Expos samt floppen New York Mets. Det tätaste racet är i National League Central, där tre lag slåss om platsen i slutspelet. Houston Astros, St Louis Cardinals, och Chicago Cubs har alla häng på slutspelsplatsen och frågan är om något av lagen dessutom kommer ikapp Florida i kampen om Wild-Card platsen. Pittsburgh Pirates och Cincinnati Reds ligger lite för långt från för att kunna hota, medan Milwaukee Brewers återigen får rikta in sig på att förbättra sig till kommande säsong - jumboplatsen är vikt för dem. I National League West har San Fransisco Giants, ledda av Barry Bonds, ryckt åt sig en ledning med 10 matcher över Arizona Diambondbacks. Det ser ut som om "the snake" har drabbats av ålderskrämpor, flertalet nyckelspelare har drabbats av skador och åldern på laget börjar ta ut sin rätt. Efter finns Los Angeles Dodgers, Colorado Rockies, och San Diego Padres. Padres satsar på sin nya arena som invigs inom något år. Mitt tips i National League: Atlanta Braves, Chicago Cubs, och San Fransisco Giants till slutspel. Wild Card till Houston Astros. Följ racet på www.mlb.com . skriven av - Kristian Pälviä
Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-08-13

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se