Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europacupsammanfattning

I årets Europacuper i baseboll deltog 55 lag från 27 nationer - ett rekord i såväl antalet lag som deltagande nationer. I A-poolen var det en stor triumf för holländsk klubbaseboll då finallagen i såväl Europa- som Cupvinnarcupen enbart var holländska. Men för svensk del var det mest glädjande Oskarshamns finalplats i CEB-cupen. Övriga svenska lag deltog i B-turneringarna där Österrike tog storslam. Tre österrikiska lag vann sina turneringar och avancerade till A-poolerna till nästa säsong.


Europacupseger andra segern för Neptunus Door Training Neptunus från Rotterdam tog sin andra Europacupskalp samma säsong. Efter att ha vunnit Supercupen, vann man sin tredje raka seger i Europacupen genom att i semifinal besegra italienska Nettuno med 3-2, och i finalen besegra Mr Cocker HCAW med 2-1. Värdlaget Viladecans från Barcelona kom på fjärde plats, efter att ha förlorat bronsmatchen mot Nettuno. I B-poolen deltog Karlskoga men kom på tredje plats. Uppflyttade blev istället franska Savigny Lions och österrikiska Hard Bulls. Dubbelt holländskt i Cupvinnarcupen Den helholländska finalen i Cupvinnarcupen, som avgjordes i Regensburg, Tyskland, slutade med seger för Kinheim som vann med 6-2 över NTNT ADO. Därmed vann Kinheim sin andra raka seger i Cupvinnarcupen. Regensburg kom trea före Brasschaat, Belgien. Tranås var svensk representant i B-poolen men kunde inte hindra MGFSO Moscow att avancera till A-poolen tillsammans med Dornbirn Indians, Österrike. Oskarshamn finalförlorade i CEB-cupen Enda svenska lag i A-poolerna var Oskarshamn, som deltog i CEB-cupen i Madrid. I en tryckande värme med uppemot 40 grader gjorde man en stark turnering och förlorade enbart mot Sokol KRC Altron från Tjeckien. Finalen förlorades med 1-11 sedan tjeckernas fantastiska pitcher från Venezuela återigen dominerat. I B-poolen blev det avancemang för ytterligare ett österrikiskt lag; Kufstein Vikings. Samtliga resultat återfinns på CEBs hemsida, www.baseballeurope.com . skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-07-02

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se