Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Summering av U18-EM Kvalet i baseboll

Nu har det gått två veckor sedan våra basebollkillar spelat U18 EM-kvalet i Sundbyberg, och vi har bett förbundskapten Tony Klarberg att sammanfatta sina tankar från turneringen.

Först och främst, så känner jag att vi hade kunnat vinna finalen, men att vi inte hade baseboll-gudarna med oss den dagen. Jag tror helhjärtat på att vi hade det bästa laget när vi tittar på startande line-up, spelarna på bänken och djupet i laget vad gäller alla aspekter, pitching, defense och slagningen. Jag tycker också att vi hade en av de mer kompetenta ledarstaberna i turneringen. Jag tror vi hade haft en riktigt bra chans på JEM i Tjeckien i augusti. Men vi tar nya tag 2023!

Som i alla idrotter är det inte säkert att man vinner för att man på pappret är bäst eller att man vunnit tidigare. Det är ändå oerhört positiva signaler och erfarenheter vi kan ta med oss efter JEM-kvalet.

Jag hoppas att vi som idrott kan fortsätta låta U18-spelare vara med på läger (såsom SEBA-läger), landslags-läger/-turneringar/-EM-kval/-EM. Jag hoppas också att vi som idrott kan ge möjligheter för U15-spelare på samma sätt, att spela EM-kval och turneringar. Lika för U23-spelare på samma sätt. Allt för att inspirera fler spelare att välja baseboll och att fler väljer att lägga mer tid på att utvecklas och bli bättre.

Jag har nu coachat baseboll i över 20 år, jag startade år 2000. Jag har coachat både landslag och klubblag, jag har coachat i Sverige och internationellt. Jag har coachat ålla åldersgrupper från U12, U15, U18, U23 och uppåt. Jag har även tidigare varit förbundskapten för U18-landslaget år 2002-2010, och nu alltså 2021-2022. Året 2022 kommer jag minnas med så mycket värme och positiva känslor. Det vi som lag presterade under kval-turneringen är det inte många svenska landslag som åstadkommit. Förutom prestationen så var det härligt att få vara del av ett lag med så härlig sammanhållning och positiv energi, både bland ledare och spelare. Det är omöjligt att skapa en sådan miljö om inte samtliga är med och bidrar, så tack till er alla! Tack så hjärtligt till alla ledare - Roderick, Elvis, Jakob, Karin.

Tack så hjärtligt till alla spelare – Teo, Alex, James, Elion, Victor, Lowe, William, Linus W, Linus R, Oliver, Oscar, Daniel, Jakob, Gustav, Jesper, Elias, Thomas, Olle, Jeremiah, Emil.

Tack till alla föräldrar som alltid stöttat, främst era egna söner, men också stöttat laget under speciellt turneringsveckan.

Jag hoppas vi kan fortsätta lägga kraft och energi på denna åldersgrupp, det kommer nya spelare nästa år som vill ta en plats i laget, och de som blir för gamla hoppas jag vi som sport kan ta hand om och inspirera i ett ”nytt” landslag (U23/seniorer).

Med hopp och önskan om en fortsatt positiv utveckling för svensk baseboll!

Tony

______________________________________________

foto: Joacim Wahlberg

Publicerad: 2022-07-23

Senast uppdaterad: 2022-07-23

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se