Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sverige uppåt i världsrankingen

Sverige tog ett rejält kliv uppåt i WBSC World Rankings för 2021. Bäst gick det för herrlandslaget baseboll - med klivet från 73:e plats till 40:e plats blev man årets raket. Även i de andra rankingarna gick Sverige uppåt!

Direktlänk: WBSC Baseball Softball World Rankings Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varje år genomför WBSC sin årliga ranking av alla länder i baseboll och softboll. Rankingen baseras på deltagande och placering i WBSC sanktionerade tävlingar som Premier 12, World Baseball Classic, alla VM-turneringar, kvalturneringar och andra sanktionerade turneringar och matcher.

Baseboll Herrar: Sverige upp 33 platser

I herrarnas världsranking återfinns Sverige på 40:e plats (av 85 rankade nationer), ett rejält kliv uppåt från den tidigare 73:e platsen. I topp återfinns tre länder från Asien; Japan, Taiwan, och Sydkorea, följt av Mexico, USA, Venezuela och Dominikanska Republiken. Holland är bästa Europeiska nation på nionde plats i rankingen.


Softboll Damer: Sverige på 40:e plats

I damsoftbollens världsranking landar Sverige på en 40:e plats, vilket är ett kliv uppåt med åtta pinnhål. 62 nationer är rankade totalt denna gång.
I toppen har vi USA, Japan, och Kanada, följda av Mexico, Puerto Rico, och Taiwan. Italien är bästa Europeiska nation på sjunde plats i rankingen, Holland ligger på 10:e plats, Tjeckien på 11:e plats och Storbritannien på 12:e plats.


Softboll Herrar: 29:e plats för Sverige

I herrarnas världsranking för fastpitch softboll ligger Sverige på 29:e plats av 45 rankade nationer. I toppen har vi Japan, Argentina, Australien och Tjeckien. Våra grannar i Danmark ligger här på 9:e plats i världen! Bra jobbat!


Alla rankingar hittar ni på WBSCs webbsida - se länk högre upp i nyheten!

Publicerad: 2022-02-04

Senast uppdaterad: 2022-02-04

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se