Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll: Outfield coach för juniorlandslaget

Sista ledaren ut i presentationen av U18-staben är Johan Klarberg, outfield coach.

Johan har trots sin unga ålder stor erfarenhet av baseboll, både som spelare och ledare.

Tony kommenterar – ”Med Johan med som ledare i laget kommer vi att vara ett komplett gäng ledare med bred kunskap och massvis med erfarenhet som jag hoppas spelarna i laget kommer att märka av och dra nytta av. Återigen så är det en riktigt ung tränare som kan komma tillhöra Sveriges pool av tränare många år framöver!”.

Johan är född och uppvuxen i Leksand där han också numer bor och jobbar.
Han har spelat baseboll i stort sett hela sitt liv. Johan berättar – ”Min far var tidigare spelare och senare tränare för både ungdomslag och juniorlandslag under min uppväxt. Jag har fått vara med om mycket och fått se mycket tack vare baseboll. Jag har hängt med juniorlandslaget som batboy när jag var liten och fått se Europa genom att jag varit med i både kadettlandslag och juniorlandslag under mina ungdomsår. Jag var också över på WCBF 2004 i Japan med två av mina bästa kompisar och fick en upplevelse för livet.”
WCBF, World Children Baseball Fair, samma läger som pitching coach Micke Fasth också varit på. Johan har också 2012 varit med på Major League Baseballs ”Academy Camp” i Tirrenia, Italien.

Som spelare har Johan spelat hela sin karriär i Leksand, men har också spenderat 2 år på College of the Canyons i Santa Clarita, Kalifornien. Johan fortsätter – ”Jag har, som så många andra unga spelare, gått på Leksands Gymnasiums basebollprogram, även kallad Akademin. Det har gett mig bra förutsättningar för att nå till nästa nivå för mig personligen som basebollspelare, men har framför allt gett mig vänner för livet.”

”Jag har representerat landslaget vid EM i Holland 2016, där vi gjorde en bra turnering och jag tog en roll som lead off och startande right fielder.
Jag är främst en outfielder och har spelat mest right field under min karriär, men har i stort sett spelat på alla positioner i den svenska serien, vilket jag tycker är både kul och nyttigt för att utveckla mitt spel.”

Johan har också ett förflutet som juniortränare för Leksand mellan 2016 och 2017. Han har också agerat som extratränare på basebollgymnasiet i mer än 3 år. ”Där har jag sett och lärt känna många härliga basebollungdomar som blivit till vuxna. Just nu har jag valt att lägga min aktiva karriär som spelare på stand by, men tycker fortfarande att det är världens bästa sport så klart. Jag är fortfarande aktiv i klubben genom att jag hjälper till att träna vårat u15-lag och engagerar mig också för både junior- och senior-laget i Leksand.”, säger Johan.

Och Johan fortsätter - ”Som tränare i juniorlandslaget 2021 kommer jag ta en roll som jag tror passar mig bra till en början. Jag vill tro att jag är duktig rent pedagogiskt och kunskapsmässigt, speciellt för detta lag. Jag ser fram emot utmaningen att ta oss an de andra lagen i Sumpan i augusti och jag tror att vi kan få fram ett bra lag med goda kapaciteter att ta oss vidare till A-poolen.”

Publicerad: 2021-01-29

Senast uppdaterad: 2021-01-29

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se