Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll: Nästa coach i U18-staben

Förbundskapten Tony Klarberg fortsätter att presentera ledarna kring U18-landslaget inför säsongen 2021. Den coach som presenteras idag är Carlos Perez Baez.

Carlos roll i juniorlandslaget kommer vara 1B coach och främst assistera Tyler Overstreet med ansvaret för infielders.

Tony berättar att – ”Jag träffade Carlos på Junior-SM i Sundbyberg 2020. Vi började prata och hade många gemensamma värderingar och tankar/idéer kring basebollen. Då varken lagbygge eller ledarna kring landslaget var klart vid det tillfället såddes ett frö att Carlos kanske kunde vara lämplig som en av ledarna kring juniorlandslaget. Carlos kommer med sin erfarenhet, kunskap och personlighet att tillföra mycket till laget. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Carlos, Tyler och de andra runt laget få hjälpa och stötta spelarna i laget.
Jag ser det också som oerhört positivt att vi får en spridning geografiskt på landslags-coacherna, att vi ”täcker upp” en större del av Sverige. Dessutom tycker jag det är oerhört positivt att med både Tyler och Carlos så är det unga coacher som kan komma tillhöra Sveriges tränar-pool lång tid framöver. Och som jag sagt tidigare, det finns många duktiga juniorer ute i landet som vi ser fram emot att få tillbringa tid med på plan och på sidan av plan både på EM och träningsläger före.” 

Som junior spelade Carlos för Las Lomas Potros, den mest framgångsrika klubben för ungdomar i Puerto Rico. Klubben har mer än 15 mästerskap i Puerto Ricos Elitserie. Där erövrade Carlos 1 mästerskap i Elitserien (Doble A Juvenil, Federacion de Beisbol de Puerto Rico) år 2008-2009 och efterföljande år i Big League-turneringen i Little League Baseball Association år 2008 och 2009. Han spelade tillsammans med några spelare som AJ Jimenez som spelade Major League med Toronto och Texas, Luis Cruz spelade AAA med Houston Astros och med före detta Houston Astros Legends son Dickie Thon Jr. Under de tre åren som han spelade för denna klubb skrev 7st spelare på proffskontrakt och 1st spelare gick till MLB och 15st spelare spelade college baseboll.

- Carlos spelade i en semi-pro liga i Puerto Rico med namnet “Superior Double A Baseball League of Puerto Rico. (Liga Béisbol Superior Doble A de Puerto Rico). Där spelade han i en så kallad ”short-season” liga 2010 med staden Catano där han slog .333 (12 ab / 4 hits / 1 2b). Året efter spelade Carlos college-baseboll vid Cisco College i Texas.

År 2012 kom han tillbaka till Puerto Rico och spelade Superior Double A för staden Corozal där han startade alla matcher på SS och slog .247 (74ab, 18 h, 6 2b) det året slutade han tvåa i omröstningen till ”Golden Glove”-utmärkelsen på SS.

Carlos har varit coach för FTB Florida, lag ”Ozzie 55” U13 och U11 i turneringar med USAs elit vad gäller ungdomsserier. Carlos är idag aktiv tränare i Malmö och bor i Malmö.

Publicerad: 2021-01-11

Senast uppdaterad: 2021-01-11

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se