Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Juniorlandslaget/U18-landslaget baseboll

Förbundskapten Tony Klarberg vill härmed introducera ledarna kring U18-landslaget inför säsongen 2021. Först ut är Tyler Overstreet.

Tylers roll i juniorlandslaget kommer vara 3B coach och ansvar för infielders.

Tony berättar att – ”Jag är oerhört glad och tacksam att Tyler anslutit till ledarna kring juniorlandslaget. Det ska bli kul och inspirerande att få coacha tillsammans med Tyler. Han kommer med sin kunskap, rutin och personlighet att tillföra mycket till laget. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Tyler och de andra runt laget få hjälpa och stötta spelarna i laget. Det är också väldigt inspirerande att få spela kvalmatcher i Sundbyberg i augusti. Målsättningen under kvalet är att prestera på vår högsta nivå och förhoppningsvis räcker det till att avancera i kvalet. Det finns många duktiga juniorer ute i landet som jag ser fram emot att få tillbringa tid med på plan och på sidan av plan både på EM och träningsläger före.”

Tyler är för närvarande vikarierande softbollinstruktör på deltid på NIU/Akademin i Leksand, där han också hjälper till att träna basebollspelarna på akademin. Han har tidigare varit med i Leksand Lumberjacks (Leksand Baseboll Softboll Klubb) som spelare och tränare under 6 säsonger (2011-2015, 2018) Under sin tid i klubben har Tyler engagerat sig på alla nivåer inom klubben, från ungdom- till senior-nivå.

Innan Tyler kom till Sverige, spelade han baseboll på Central HighSchool i sin hemstad Fresno, Kalifornien. Fresno är Kaliforniens5e största gymnasium. Under sitt sista år på gymnasiet fick han individuella spelarutmärkelser för sitt spel på shortstop och sin slagning. Han fortsatte med attspela college- basebolli 4 år,främst som enshortstop. Först gick Tyler på Santa Barbara City College, där han spelade i 2 år innan han flyttade till San FranciscoState University för att spela de sista 2 åren avsin spelarkarriär på College. Tyler tog examen i ekonomi och liberalastudier vid SantaBarbara City College.Han tog vidare sin kandidatexamen i Business Management och International Business från San FranciscoState University. Under hela sitt liv har Tyler spelat andra sporter, såsom basket, amerikanskfotboll, golf, fotboll och amerikanskhandboll. Född och uppvuxen i Fresno, Kalifornien, bor han nu i Leksand med sin fru Mathilda. Han tycker om att titta på och spela nästan vilken sport som helst samt att spendera kvalitetstid med familj och vänner.

Publicerad: 2021-01-07

Senast uppdaterad: 2021-01-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se